NIEUWS: Rondleiding met Maarten van Aken, Bas Hordijk, Margot Holde Loohuis & Nicole Tanke.

Zaterdag 1 juli 2023 vindt er een rondleiding in de schouwburg van Hengelo plaats door Maarten van Aken, Bas Hordijk & Margot Holde Loohuis. 17 juni geeft Nicole Tanke een rondleiding.

Zij zullen achtergrond geven bij hun werk in Schouwart. De rondleiding start om 14 uur en duurt ongeveer 1 uur. Opgeven vooraf is niet nodig.

Hopelijk tot dan!

zaterdag 17 juni: Nicole Tanke
zaterdag 1 juli: Maarten van Aken, Bas Hordijk & Margot Holde Loohuis

SchouwArt is een nieuw kunstpodium in Hengelo in de schouwburg. Werk van professioneel beeldend kunstenaars wordt getoond in verschillende exposities in Schouwburg Hengelo waaronder: De Vensters, De Vide, De Wand, Het Scherm, De Galerie en de Middenzaal.

Ik zal nieuw werk tonen in De Vensters en de Galerie naar aanleiding van mijn verblijf in China, tijdens de pandemie.

Maarten

Opening: zaterdag 6 mei
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Schouwburg Hengelo
Adres: Beurstraat 44, 7551 HV, Hengelo

Expo loopt tot en met 15 juli

Openingstijden:

Woensdag: 12.00 – 16.00
Vrijdag: 12.00 – 16.00
Zaterdag: 12.00 – 16.00


De Venster expo toont persoonlijk werk gemaakt tijdens een jaar in China gedurende de pandemie. Een zware reis. Leven in een andere cultuur tijdens een pandemie bracht zelf vervreemding. Een lichtdagboek zorgde voor houvast. De werken zijn een weerslag van die reis en de zoektocht naar licht, voor zelfbehoud.

In de Galerie werk dat in Nederland is ontstaan. Maar beïnvloed door de pandemie en de lockdowns. Door de herinnering van vrijheid aan een residentie in Finland op een onbewoond eiland te vermengen met thuis, op één doek, schepte hij mentale vrijheid tijdens de beklemmende lockdowns. 

Het gevoel van thuis kreeg na zijn reis naar China een nieuwe betekenis. De ervaring met het leven in China tijdens een pandemie was, zoals het thema dat hij in zijn werk onderzoek, ook een liminale ruimte; een drempel tussen twee werelden. Het was een tijd van transformatie, onzekerheid en groei. Het werk weerspiegelt deze reis.